Ramen en kozijnen

Over ons
Ramen en kozijnen

Ramen en kozijnen: een heleboel mensen vinden ze niet zo interessant, terwijl ze enorm bepalend zijn voor het aan- en uitzicht van een gebouw. Zelf had ik, Tobias, nooit kunnen vermoeden dat ze mij zo in vervoering zouden brengen. Vroeger beschouwde ik ze namelijk als noodzakelijk, maar had ik geen idee dat ze zich op meer gebieden onderscheiden als alleen kleur. Na jarenlang mee te lopen in de bouw en kennis gemaakt te hebben met vele verschillende oplossingen weet ik beter. Ramen en kozijnen zijn er in vele verschillende maten en soorten, in uiteenlopende prijsklassees en duurzaamheid. Op mijn blog wil ik graag deze passie van mij met jullie delen en ik hoop dat jullie veel aan de informatie zullen hebben.

Zoeken
Categorie├źn
Archief
Recente artikelen

Ramen en kozijnen

25 mei 2017
 Categorie├źn: Ramen, Blog


Ramen en kozijnen zijn met elkaar verbonden 

Wanneer u al langer in een huis woont, en u heeft nog enkel glas, dan zou u tot het besluit kunnen komen om over te stappen naar dubbelglas. Dat levert een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Toch zal u eerst moeten kijken wat een goede beslissing is. Hoewel de laatste jaren ook vaak voor kunststof en aluminium kozijnen wordt gekozen, geeft hout altijd nog een robuustere uitstraling. U moet zich wel realiseren dat hout zijn onderhoud nodig heeft. Om de paar jaar moet het worden geschilderd. Doet u dat niet dan zal het hout gaan rotten. De houtsoort die u gebruikt is wel medebepalend voor de levensduur van houten kozijnen. Bij goed onderhoud kunnen houten kozijnen gemakkelijk 30 jaar mee. Ook een kunststof kozijn zal na ongeveer 30 jaar aan vervanging toe zijn. Een kunststof kozijn zal ook na deze periode bros worden en gaan afbrokkelen. Ook kan een kunststof kozijn gaan scheuren en dan zal het zeker vervangen moeten worden.  Voordat u de kozijnen wilt laten vervangen, moet u eerst goede inlichtingen inwinnen wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende materialen. Hout is mooi en robuust maar heeft onderhoud nodig. Wanneer u kunststof kiest of aluminium hoeft u niet meer te schilderen. Ondanks dat men tegenwoordig ook kunststof heeft met een houtnerf is en blijft het kunststof. Er is een periode geweest dat gedacht werd dat alleen kunststof in de nabije toekomst gebruikt zou worden. Toch zijn er nog veel die voor houten kozijnen kiezen.


Het vervangen van bestaande kozijnen

Indien u het besluit heeft genomen dat u uw kozijnen wilt laten vervangen is het verstandig eerst verschillende offertes op te laten maken. Daarvoor zal dan de aannemer langs komen en alles opmeten en met u overleggen wat u wilt gaan doen. De materiaalsoort wordt besproken maar ook of u dubbelglas of, wat tegenwoordig ook veel wordt gebruikt, drievoudig glas moet worden toegepast. Dat moet hij weten in verband met de werkzaamheden aan het kozijn. Ook de deuren zullen vervangen moeten worden. Dat zal hij allemaal in zijn offerte verwerken. Wanneer u na een verloop van een periode verschillende offertes heeft ontvangen kunt u deze onderling gaan vergelijken. U zal merken dat er behoorlijke prijsverschillen in kunnen zitten. De duurste hoeft natuurlijk niet de beste te zijn. Neem die waarbij u een goed gevoel heeft. Neem samen dan nog eens de offerte door en breng eventuele aanpassingen aan op de offerte. Onderteken beiden de offerte zodat de aannemer aan het werk kan gaan.

Kijk voor een (online) speciaalzaak dat niet alleen kozijnen levert maar deze ook voor u plaatst op de site van Smebo.