Het plaatsen van een dakkapel

Over ons
Ramen en kozijnen

Ramen en kozijnen: een heleboel mensen vinden ze niet zo interessant, terwijl ze enorm bepalend zijn voor het aan- en uitzicht van een gebouw. Zelf had ik, Tobias, nooit kunnen vermoeden dat ze mij zo in vervoering zouden brengen. Vroeger beschouwde ik ze namelijk als noodzakelijk, maar had ik geen idee dat ze zich op meer gebieden onderscheiden als alleen kleur. Na jarenlang mee te lopen in de bouw en kennis gemaakt te hebben met vele verschillende oplossingen weet ik beter. Ramen en kozijnen zijn er in vele verschillende maten en soorten, in uiteenlopende prijsklassees en duurzaamheid. Op mijn blog wil ik graag deze passie van mij met jullie delen en ik hoop dat jullie veel aan de informatie zullen hebben.

Zoeken
Categorieën
Archief
Recente artikelen

Het plaatsen van een dakkapel

15 juni 2017
 Categorieën: Ramen, Blog


Indien u al meerdere jaren in een huis woont met een schuin dak, kan het voorkomen dat u een extra kamer nodig heeft. Dat kan zijn doordat er gezinsuitbreiding op komst is. Het kan ook dat u een werkkamer nodig heeft. Op zo'n moment moet u kijken wat u het beste zou kunnen doen om een extra kamer te creëren. U zou een aanbouw aan het huis kunnen bouwen, als er ruimte voor is. Daarvoor zal u natuurlijk eerst toestemming moeten vragen bij de gemeente. Wanneer dat het geval zou zijn, kunt u eerst een groffe berekening maken van wat een uitbouw aan het huis kost. Dan ontdekt u snel dat het een kostbare kwestie is. Indien u de mogelijkheid heeft om een dakkapel op het schuine dak te plaatsen, ziet u dat dit een veel goedkopere oplossing is. Ook hiervoor moet u eerst bij de gemeente om goedkeuring vragen. Over het algemeen zal men geen bezwaar maken, indien het dakkapel aan de achterzijde van het huis wordt geplaatst.


Kosten - Om te weten te komen wat de kosten van een dakkapel zijn, moet u met verschillende zaken rekening houden. Laat u het volledig opbouwen door een aannemer of neemt u een prefab dakkapel. De kosten worden door meerdere zaken beïnvloed. 


De grootte - De grootte en de vorm is een belangrijke maatstaf voor wat betreft de kosten. Hoe groter het is hoe meer materiaal er moet worden gebruikt. Ook duren de werkzaamheden langer.  


Materiaal - U kunt een dakkapel van hout laten opbouwen door een aannemer. Dat is goedkoper dan een van kunststof. Toch heeft kunststof meerdere voordelen. Kunststof gaat langer mee dan hout en heeft veel minder onderhoud nodig. Hout moet u regelmatig schilderen. Omdat het dakkapel zo hoog staat moet u daarvoor een schilder laten komen. Dat is een kostbare kwestie die steeds weer terugkomt.


Ramen - Het aantal ramen is ook van belang. Hoe meer ramen hoe duurder. Moeten de ramen open en dicht kunnen. Deze ramen zijn duurder dan vaste. Dergelijke ramen moeten worden afgehangen en er is hang en sluitwerk voor nodig. 


Glas - Bij het gebruik van glas moet u zich afvragen of u dubbel- of drievoudig glas wilt hebben. Drievoudig glas is duurder maar is beter isolerend. U kunt als u weet wat u wilt hebben meerdere offertes aanvragen bij verschillende aannemers. Wanneer de offertes binnen zijn kunt u ze vergelijken. Neem die aannemer die u het meest vertrouwd. Bespreek samen de offerte nog eens door. Plaats eventuele veranderingen op de offerte. Wanneer deze dan door beiden is ondertekend kan hij aan het werk beginnen. 


Prefab Wanneer u kiest voor een prefab dakkapel weet u dat het in een dag kan worden geplaatst. De dakkapel wordt in het bedrijf volledig gemaakt en wordt met een kraan op het dak geplaatst. Een aannemer heeft een dag nodig om het geheel af te werken. Ook hierbij moet u vooraf een prijsafspraak laten maken. Hij kan van hout en kunststof worden geleverd.